ziemniaka przekłuj na wylot w srodku. Tnij jak spiralę ( trzymaj nóż pod kątem a samo pójdzie), rozciągnij trochę spiralę na patyku ( delikatnie, żeby nie przerwać ciągłości), polej olejem, przypraw i upiecz 30-40 minut ( sprawdź, czy miękkie zanim wyjmiesz z piekarnika). Delikatnie usuń patyk przed podaniem. Im cieńsze plastry, tym fajniej się upieką- ten po prawej był trochę za grubo pocięty. Pierwsze koty za płoty;)
dodane na fotoforum:
madziak 2016-10-06
Ponoć mam w szufladzie urządzenie do krojenia ziemniaków na okrętkę - poszukam i też zrobię. Zachęciłaś :)
prince8 2016-10-07
Fajne uroczy widok...ale się znęcasz nade mną ,,,pozdrawiam miło ...:))))
tenia45 2016-10-21
Mniammm,ale kusisz...