do chrupania przed zajączkiem- hummus z papryką, marchewką

do chrupania przed zajączkiem- hummus z papryką, marchewką

i ogórkiem

Robię hummus sama od wielu lat- czasem , ja w tym przypadku piekę całą główkę czosnku ( ucinam tylko niewielki "kapelusik" od góry, zawijam w folię aluminiową i piekę pół godziny przy okazji pieczenia czegoś innego. Potem tylko wyciskam ząbki czosnku, które są miękkie jak masło). Lubię także dodatek marynowanej papryki, ostrej papryki typu jalapeno czy hummus z czarnej fasoli. Zrobiłam raz z soczewicy- nie bardzo mi odpowiadał. Jak zwykle polecam własne eksperymenty. Jak zrobisz raz swój- nie kupisz już w sklepie, bo uczciwy smakuje całkiem inaczej. I- wiesz co jesz!

dodane na fotoforum:

jagodaa

jagodaa 2017-04-08

Ja robię taki zwykły "tradycyjny" i podjadam z krakersami. Swój to swój :)

astra40

astra40 2017-04-08

Super pomysł!

steffek

steffek 2017-04-08

Uwielbiam hummus :-)

anad60

anad60 2017-04-08

Smaczne i zdrowe chrupanko :)

dodaj komentarz

kolejne >