tatar z tuńczyka

tatar z tuńczyka

tuńczyk musi być jakości tzw sushi- czyli uprzednio całkowicie zamrożony i najlepszy kawałek. Nie mielę mięsa tylko siekam dość drobno ( bez przesady jednak) i podaję z awokado, ogórkiem, ziarenkami sezamu, sosem sojowym, skórką i sokiem z limonki, odrobiną pasty wasabi, odrobina posiekanego świeżego imbiru i kapką ostrego sosu sriracha. Mozesz dodać jeszcze drobno posiekaną, świeżą ostrą paprykę, ale akurat nie miałam. Jeśli nie lubisz ostrych dań- nie dodawaj sosu, ostrej papryki i zredukuj, lub całkiem pomiń imbir. Listki rukoli dla koloru;)

dodane na fotoforum:

mattik

mattik 2017-09-04

smacznego :)

astra40

astra40 2017-09-05

Smakowicie!

prince8

prince8 2017-09-06

Witam ...super ...letnie klimaty ... miłego dnia :)))

dodaj komentarz

kolejne >