i ziemniaki w plasterkach z solą z ziołami prowansalskimi i czosnkiem. Sekret w ziemniakach to to, że muszą siedzieć w dobrze nagrzanym piekarniku co najmniej 45 minut. Zanim je poukładasz w żaroodpornym naczyniu wypłucz pocięte plasteki w zimnej wodzie, odcedź, potem, w misce, polej odrobioną oleju, przypraw solą, ziołami i czosnkiem i poukładaj w naczyniu. Są chrupkie, pachnące i bardzo dobre. Zdecydowanie warte odrobiny zachodu;)
dodane na fotoforum:
prince8 2019-12-13
Piękne i smacznie ,,, miłego ;)))
prince8 2019-12-23
Niech zabłysną wszystkie świece od Gwiazdki Betlejemskiej, na stroikach i choinkach, w naszych domach i placach naszych miast, niech nasze Serca poczują Radość i wyjątkowe chwile tego wieczoru...;)
Życzę Tobie i najbliższym, cudownych Świąt Bożego Narodzenia z zapachem igliwia i sianka, smacznych potraw, cudownych Kolęd i uroczego nastroju...;))) Wesołych Świąt ;)***