Dorsz w sosie z estragonem, pieczone szparagi

Dorsz w sosie z estragonem, pieczone szparagi

i ziemniaki w plasterkach z solą z ziołami prowansalskimi i czosnkiem. Sekret w ziemniakach to to, że muszą siedzieć w dobrze nagrzanym piekarniku co najmniej 45 minut. Zanim je poukładasz w żaroodpornym naczyniu wypłucz pocięte plasteki w zimnej wodzie, odcedź, potem, w misce, polej odrobioną oleju, przypraw solą, ziołami i czosnkiem i poukładaj w naczyniu. Są chrupkie, pachnące i bardzo dobre. Zdecydowanie warte odrobiny zachodu;)

dodane na fotoforum:

prince8

prince8 2019-12-13

Piękne i smacznie ,,, miłego ;)))

ewci1

ewci1 2019-12-14

Bardzo smaczne danie , a ziemniaczki rewelacja :)

ssstu6

ssstu6 2019-12-14

...superowsko TO wygląda !!! : )

astra40

astra40 2019-12-14

Pyszne jedzonko!!!

prince8

prince8 2019-12-23

Niech zabłysną wszystkie świece od Gwiazdki Betlejemskiej, na stroikach i choinkach, w naszych domach i placach naszych miast, niech nasze Serca poczują Radość i wyjątkowe chwile tego wieczoru...;)
Życzę Tobie i najbliższym, cudownych Świąt Bożego Narodzenia z zapachem igliwia i sianka, smacznych potraw, cudownych Kolęd i uroczego nastroju...;))) Wesołych Świąt ;)***

dodaj komentarz

kolejne >