DOBRY PRZEPIS NA BISZBiszkopt babci Jozi bez oddzielania jajek
5-6 jajek
szklanka cukru
szklanka mąki pszennej
szklanka mąki ziemniaczanej
2 łyżki proszku do pieczenia bądź cały
cukier wanilinowy
pół szklanki oleju
kalkulator miar i wag
Przygotowanie
Jajka z cukrem utrzeć na jednolitą masę. Następnie dodawać składniki kolejno. Po każdym dodaniu składnika miksować. Proszek dodajemy w zależności jaką chcemy wielkość biszkoptu.
Piec około 30 minut w temperaturze 180 -200 stopni.
Wykonanie jest bardzo łatwe bo nie trzeba się bawić w oddzielanie białka od żółtek, tylko dajemy całe jajka.
Wyprobowany przepis wilgotny i miekki
Smacznego !KOPT-
dodane na fotoforum:
deniska 2015-02-05
Śliczna biżuteria..
Życzę na ten czwartkowy dzień wszystkiego co
przyjemne i miłe sercu, Pozdrawiam serdecznie...