...tak sobie wykombinowałam i wszyscy pytali a gdzie ta ryba?
Do garnka wkładamy: 2 marchewki, kawałek selera, pietruszki i pory, małą cebulę, liść laurowy, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Zalewamy wszystko zimną wodą i gotujemy wywar na małym ogniu ok. 30min. W trakcie doprawiamy solą do smaku i ulubioną przyprawą do ryb. Do gorącego wywaru warzywnego dokładamy kawałki ryby (np. dwa filety ulubionej ryby) i gotujemy jeszcze 20 minut. Po ugotowaniu wszystko wyławiamy a wywar warzywno-rybny przecedzamy przez gęste sito lub gazę, mierząc jego ilość aby wyliczyć ile dodać żelatyny. Po obliczeniu dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia się jej (są takie żelatyny bez gotowania z firmy GELLWE, rozpuszcza się ją jak galaretkę owocową). Dodajemy jeszcze kilka kropel z cytryny i odstawiamy do ostygnięcia. Kawałki ryby układamy na dnie naczynia i przykrywamy w/d uznania stopniowo zalewając wystudzonym wywarem. Ja dodałam ugotowane jajka na twardo, plasterki ugotowanej marchwi z wywaru, kukurydzę i groszek z puszki oraz natkę zielonej pietruszki.
A Wy jak rybkę w galarecie robicie?
Inna propozycja https://www.garnek.pl/doris7/22015757
dodane na fotoforum:
bisia123 2012-12-25
______*
_____*M*
____*A*R*
___*I*A*N*
_.*"""""II"""""*
WESOŁEGO ŚWIĘTOWANIA ŻYCZĘ:))
Piękna jest radość w Święta
ciepłe są myśli o bliskich.
Niech pokój,miłość
i szczęście otoczy
dzisiaj nas wszystkich.
krisno 2012-12-26
Dziękuję za pamięć i życzenia:) Wzajemnie życzę wszyskiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia :)