Bardzo pyszny i aromatyczny.
Bedzie nam potrzebny chlebek,ja mialam okragly ale moze byc rowniez zwykly, troche masla(tyle aby wystarczylo na obsmarowanie chlebka),czosnek wg.uznania,zolty ser,taki aby dobrze sie roztapial,najlepsza jest mozzarella bo fajnie sie ciagnie a kto lubi moze byc rowniez ser plesniowy,ziola,moze byc sama pietruszka badz koperek,ja pomieszalam pietruszke z bazylia,tymiankiem i oregano.
Nie podaje ilosci,bo to wszystko zalezy od tego jaki mamy duzy chlebek.
Chleb kroimy tak jak na kromki grubsze tylko nie przekrawac do konca a potem w poprzek to samo aby powstala kostka,mozna pokroic lekko po skosie, wtedy powstana takie romby.
Czosnek przecisnac przez praske,pomieszac z maslem i odrobina soli i powkladac miedzy szczeliny,ja robilam to nozem,tak jakbym smarowala kromki z jednej i drugiej strony a w poprzek juz nie dawalam,nastepnie w szczeliny powkladac ser a na koncu posypac ulubionymi ziolami.Dac do piekarnika nagrzanego w 200 stopniach na ok 20 minut.
Chlebek jest bardzo smaczny.Polecam:)
Super przekaska np. do piwa i fajna zabawa z odrywaniem kaskow.
No i od chebka nie mozna sie oderwac az nie zniknie;)