ŚLEDZIE PO POZNAŃSKU
1 KG FILETÓW
1 KG CEBULI
½ SŁOIKA OGÓRKÓW KONSERWOWYCH
½ SŁOIKA PAPRYKI KONSERWOWEJ
½ PUSZKI GROSZKU
1/2 SZKLANKA OLEJU -w razie potrzeby dolac
MUSZTARDA, KONCENTRAT POMIDOROWY (słoiczek), PRZYPRAWY: ZIELE ANGIELSKIE, PIEPRZ, LIŚĆ LAUROWY
Skroić cebulę, zblanszować na oleju (mieszać). Gdy cebula jest przezroczysta dodać musztardę (1do1,5 łyżki) i przecier pomidorowy. Mieszać. Wrzucić pokrojone w kostkę ogórki i paprykę. Mieszać. Dodać pieprz, ziele angielskie, liść laurowy.
Gdy cebulka już miękka wrzucić groszek, zdjąć z ognia i ostudzić.
Pokroić śledzie, układać warstwami śledzie, sos itd.Na wierzchu mozna doadac jajko na twardo w plasterkach.
elka02 2013-12-08
Ulala ,chyba w sama pore tu weszlam ,na takie pysznosci.Pozdrowionka.