Roszponka z mixem sałat, szynka - powinna byc długodojrzewająca - ja dałam zwykła szynke swojej roboty cieniutko pokrojoną, awokado pokrojonę w kostkę, ser feta. Sos - 4 łyżki oleju z pestek winogron, sok z połowy cytryny,2 łyżki wody mineralnej, czubata łyżeczka musztardy miodowej, 1 łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu. Nie miałam oleju z pestek winogron więc dałam olej słonecznikowy. Sałatka wyszła pyszna ale to kwestia gustu - my bardzo lubimy takie smaki :)
dodane na fotoforum:
mariol6 2016-01-13
Takie smaki bardzo mi pasują! :-)))
Dosiu, a ten świeżo zmielony pieprz dajesz zwykły, czarny? Czy jakiś inny?
mariol6 2016-01-13
re: O, to fajnie, bo czarny lubię najbardziej. :-)