Do cukini i papryki robię zalewę z octu bardzo słabą. Na spód daję czosnek, ziele angielskie, koper, liść laurowy lub gotową mieszankę ziół do ogórków konserwowych. Zalewa:4 szklanki wody/1l/, 4 płaskie łyżki cukru. 3 łyżeczki od herbaty soli, 1/4 szklanki octu 10 procent.Jak ktoś lubi ostrzejszą może dodać więcej octu. Zalewę zagotować, zalać tą zalewą wydrążone papryki i cukinię... gotować w słoikach 15 min. duże słoiki 20 min. Smacznego!!! Ps. Jak cukinia ma twardą skórkę to należy ją obrać ze skórki-moja cukinia miała miękką skórkę to jej nie obierałam.
drelich 2015-09-20
wczoraj mój net wariował, nie mogłam nic napisać bo zjadał litery, dzisiaj poprawiłam, przepraszam...pozdrawiam wszystkich ulubionych i nie tylko :))