Przepis zaczerpnięty od <stasia8>
50 dag mąki
15 dag mąki kartoflanej
40 dag margaryny
40 dag wiórek kokosowych
3 jajka
cukier waniliowy
30 dag cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym stopniowo dodać jajka oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia,na końcu dodać wiórka kokosowe,wymieszać ręcznie(ciasto powinno być tęgie,ewentualnie dosypać mąki).Przełożyć do szprycy i wyciskać gwiazdki lub kłaść łyżeczką małe porcje ciasta na wysmarowaną blaszkę.Piec na złoty kolor ok.15-20 min. w temp. 180stp.Pyszne:)
dodane na fotoforum:
kot54 2012-04-13
pysznie wyglądają...smacznego życzę :)
fisia5 2012-04-14
pyszota:)))
danka1 2012-04-15
posmakuję
Re: smakowały, ale rzeczywiście syte