Będzie pieczeń

Będzie pieczeń

Tak naprawdę w oryginale jest to farsz do kaczki,ale u mnie tak lubiany ,że robię często z niego pieczeń.

1 kg mielonego
40 dkg wątróbki drobiowej
1 bułka namoczona dobrze odciśnięta
6 kopiastych łyżek bułki tartej
1 cebulka pokrojona w drobną kosteczkę
1 pęczek natki pietruszki
1 pęczek natki selera ok 5 gałazek
3 jaja
łyżeczka majeranku ,vegeta,pieprz do smaku

Wątróbke sparzyć przed mieleniem i wystudzić,wszystko razem wymieszać przełożyc do foremek piec w tem 170 st,ok 50 min do zbrązowienia wierzchu.
Nać selera to sezonowa zielenina ja akurat mroże ,robiąc zapasy na cała zimę.Jeśli ktoś nie ma można zetrzeć pół małego selera.Zieleninę drobno posiekać.

jokam

jokam 2012-02-24

hohoho....!
dasz przepis, Dydko...?!

dytka36

dytka36 2012-02-24

Oczywiście Asieńko,już się robi!!!

stasia8

stasia8 2012-02-26

Ciekawy przepis trzeba będzie wypróbować...

dodaj komentarz

kolejne >