Składniki:
120 ml nektaru z agawy
2 łyżki masła kokosowego
360 ml masła orzechowego wg uznania
710 ml płatków owsianych
2 dawki (ok. łyżki) waniliowych protein w proszku
120 ml rodzynek, żurawin albo suszonych jabłek (ja użyłam mieszanki rodzynek i żurawin)
120 ml posiekanych migdałów
120 ml pestek słonecznika
Podgrzać nektar, masło kokosowe i orzechowe, aż stanie się tak miękkie, że będzie można wymieszać. Zdjąć z ognia. Dodać płatki, proteiny i dobrze wymieszać. Dodać owoce, migdały i pestki. Dobrze wymieszać i rozłożyć na blasze. Schłodzić w lodówce i kroić na kawałki.
Smacznego :)
dodane na fotoforum:
magadr 2010-02-03
z pewnoscia pyszne:)
yme4me 2010-02-04
To są te z płatków owsianych z miodem ? zapomniałem jak to się w Anglii nazywało.Słodkie i pożywne są ! napiszesz mi jak ? albo podasz link, moze też zrobie z tym że przekabace pewnie przepis na swój sposób :)
dzastus 2010-02-05
z platków owsianych ale z masłem orzechowym, kokosowym i nektarem z agawy- bez miodu. Te z miodu chyba z tego co pamiętam wymagają pieczenia więc innytm razem :)