Marynata:
oliwa 1/2 szkl
czosnek 4 duże ząbki
rozmaryn
sól i pieprz do posypania mięsa.
Marynować ok 2 godz jak postoi do 12 nic sięnie stanie :)
Przygotowanie:1 rólik
cebula duża
śmietana 12%
kostka rosołowa cielęca
pieczarki pokrojone w ćwiartki 1/2 kg
liść laurowy i ziele angielskie
2 łyżki musztardy
pokrojonego królika obsmażamy na smalcu.
W osobny garnku podsmażamy cebulę, wkładamy mięso i zalewamy bulionem.
Dodajemy liść, ziele, musztardę i dusimy mięso do miękkości. W międzyczasie dodajemy pieczarki.
Wyjmujemy królika zagęszczamy sos śmietaną i doprawiamy do smaku.
Ja podałam z kaszą.
Smacznego
magdabo 2011-02-12
To ja się na królika z kaszą piszę , bo dawno nie jadłam takich frykasów ....
gabbia1 2012-02-18
To juz wyższa szkoła jazdy, nie na moje zdolności kulinarne, wygląda pysznie;-)))