Kurczaczek nadziewany pastą bazyliową

Kurczaczek nadziewany pastą bazyliową

nóżki i udka 4 komplety
duża cebula
pęczek bazylii
oliwa z oliwek,
4 ząbki czosnku
sól pieprz cukier
tłuszcz do formy.

mięsko posolić i popieprzyć.
Z bazylii czosnku oliwy soli pieprzu i szczypty cukru zrobić pastę.
Nałożyć po łyżeczce między skórkę, a mięśnie kuraka.
Cebulę pokroić w ósemki poukładać w brytfance między kurczakiem.
Piec w 220 st ok godz

magdabo

magdabo 2011-02-16

Super pyszny ... to mój gust !!!!!!!
pozdrawiam ...)

magdabo

magdabo 2011-02-17

Witam pięknie ... miłego czwartku życzę !

kot54

kot54 2011-02-17

Takiego to ja jeszcze nie jadłam, a wygląda pysznie....
Pozdrawiam :)

magdabo

magdabo 2011-02-19

Pogodnego weekendziku życzę ...)

stasia8

stasia8 2011-02-22

Takiego jeszcze nie jadłam....na pewno bardzo smaczny....

dodaj komentarz

kolejne >