500 g karkówki
500 g wołowiny gulaszowej
2 cebule
3 duże ząbki czosnku
kroimy w kawałeczki i i marynujemy przez noc w zaprawie złożonej z:
olej, łyżeczka czubata musztardy, pieprz, cząber, tymianek, rozmaryn i czarnuszka (udało mi się dostać w sklepie zielarskim).
Na następny dzień całe mięsko wraz z marynatą wrzucamy na patelnię i smażymy, dodajemy kawałek pokrojonego boczku wędzonego surowego.
Po zrumienieniu zalewamy wodą dodajemy Kostkę do pieczeni i rosół wołowy Knorra. Dusimy ok 30-40 min na wolnym ogniu.
Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa:
duża marchew
duża pietruszka
3 gałązki selera naciowego,
papryka czerwona
por
kilka porkrojonych pieczarek.
Dodajemy ok 2 łyżeczki papryki słodkiej
troszku płatków chili lub w proszku jak kto lubi.
Dusimy następne 30-40 min.
Pół słoiczka małego koncentratu pomidorowego Pudliszki rozpuszczamy w szklance gorącej wody, dodajemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wyszedł rewelacyjny :)))
maxmen 2012-02-08
Hahaha... mamałyga z dodatkami...:)))
magdabo 2012-02-10
Takie danie bardzo mi odpowiada ... mniam !
laura5 2012-02-13
witamy dziekujemy za odwiedzinki z góry dziekujemy za kazde miłe słowo my życzymy wam kochani kolorowych miłych snów a jutro swietnej pogody, super zabawy i wysmienitego humoru. pozdrawiamy i buziaki zostawiamy:)...papa