1 cebula
2 pory (białe części)
1 łyżeczka rozgniecionego czosnku
2 łodygi selera naciowego
4 marchewki
1 fenkuł
2 korzenie pietruszki
1/2 szkl kaszy jęczmiennej
1 l bulionu
250 g świeżego szpinaku
1 łyżeczka pieprzu (ja dałam 3/4 i wyszła ostra)
1 łyżeczka startej gałki muszkatałowej
oliwa do smażenia
Cebulę i pora siekamy i dusimy z czosnkiem w dużym garnku. Seler marchewkę fenkuł i pietruszkę kroimy w słupki i kostkę dodajemy do cebuli i podsmażamy 2 min.Dodajemy kaszę zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu 0k 45 min (w razie potrzeby dolewamy wodę lub bulion). Dodajemy szpinak i przyprawy i gotujemy jeszcze 5 min. Doprawiamy solą i podajemy :)
Przepis z lutowego wydania KUCHNI przepyszny !!!
maxmen 2012-02-16
Pysznie, ale dzisiaj już nic mi się nie zmieści...hahaha...:)))
maxmen 2012-02-16
re.
Przyznaję się bez bicia...3 z cukierni i 3 te domowe...:)))
magdabo 2012-02-16
Superowy przepis !!!
kot54 2012-02-16
Wygląda bardzo apetycznie....(*;*)