Pstrąg

Pstrąg

Świeżego pstrąga myjemy, osuszamy, skrapiamy cytryną, solimy, pieprzymy, nacieramy estragonem, pozostawiamy na pół godzinki w lodówce. Do środka
wkładamy kawałek masła i zawijamy szczelnie w folię. Pieczemy 30-40 min w zależności od wielkości zwierza.

Podałam z ryżem na sypko, brokułami z wody i białym winkiem obowiązkowo zchłodzonym :)
Smacznego !!

maxmen

maxmen 2012-02-20

Fajne jedzonko... ja do środka z masłem wkładam świeży koper i cząstkę cytryny. Po upieczeniu w folii zostaje smaczny sosik. :)

kot54

kot54 2012-02-20

Pyszny ...robię podobnie....:)

magdabo

magdabo 2012-02-20

PYCHA !!!
Ryby głosu nie mają ale zdrowia dodają ...

laura5

laura5 2012-02-22

WiTaMy WaS ciEpLuTkO w SrOdKu TyGoDnIa....:)

fisia5

fisia5 2012-02-22

uwielbiam:))))

dodaj komentarz

kolejne >