porcja na 2 osoby
1 bakłażan
słoik sosu pomidorowego do spagetti ok 250 ml
120 g mozarelli
oregano parmezan do posypania
Bakłażana kroimy w plastry solimy z obu stron i odsączamy na sicie przez ok 30 min
przelewamy gorącą wodą i porządnie osuszamy.
Smażymy z obu stron na patelni grilowej lub na zwykłej na oliwie.
układamy w płaskim naczyniu, zalewamy sosem pomidorowym. Posypujemy obficie oregano. Na wierzchu układamy plastry mozarelli.
Zapiekamy 30 min w 180 st
podajemy posypane parmezanem
kot54 2012-03-15
Smacznego życzę :)
re; w Wielkopolsce mówimy kluchy na parze lub pampuchy....
Pozdrawiam :)
maxmen 2012-03-15
Bakłażan jest super...:)))
magdabo 2012-03-16
Bardzo lubię bakłażanka ... mniam !