Kolacja

Kolacja

1 serek typu camembert
główka czosnku
oliwa z oliwek
2 liście laurowe
łyżka masła
2 gałązki świeżego rozmarynu
sól pieprz
świeża bagietka

W małym naczyniu do zapiekania układamy główkę czosnku ze ściętym czubkiem. Łupinki zotawiamy.
Polewamy oliwą, dokładamy rozmaryn, liście, masło, solimy i pieprzymy. wkładamy do piekarnika 180 st na ok 30 min. Po 20 min w drugim naczyniu wkładamy serek nacięty tyko od góry w gwiazdkę (aby za bardzo się nie rozjechał, do mojego mężulek niestety się wcześniej dobrał).
Podanie: upieczonym czosnkiem każdy smaruje sobie bagietkę i macza w serku i aromatycznej oliwie.
Naprawdę przeeepyszne :)

danka1

danka1 2012-07-18

któregoś dnia zrobię tak i posmakuję.

asmiet1

asmiet1 2012-08-15

Fajny pomysł!

dodaj komentarz

kolejne >