Naleśniki szpinakowe z ruskim nadzieniem

Naleśniki szpinakowe z ruskim nadzieniem

Ciasto:
paczka szpinaku rozdrobnionego może mrożony być,
2 jajka,
szklanka mleka,
szklanka wody,
sól
mąka do konsystencji naleśnikowego ciasta ok 2 szkl.

Nadzienie:
0,5kg ugotowanych zieniaków
0,5 kg sera białego
cebulka cała podsmażona,
2 ząbki czosnku,
pieprz i sól dość dużo, najlepiejdo smaku ostrego

z ciasta wychodzi ok 7-8 placków.
Składniki nadzienia rozdrabniamy i mieszamy razem. Jeżeli jest za gęste można rozrobić mlekiem, ale nie dużo żeby nie rozjechały się nam. Smarujemy naleśniki, zwijamy i już możemy wcinać. Są bardzo syte, podawać z maślanką.
Smacznego :))
Propozycja podania na nast. zdjęciu.

asenata

asenata 2010-04-16

chyba naleśniczki -ale jakie? i z czym?

stasia8

stasia8 2010-04-16

wspaniałe...

pinecha

pinecha 2010-10-06

fajne

eliska5

eliska5 2010-10-06

z farszem ruskim robiłam-pyszne, ale szpinakowych naleśników jeszcze nie:)

dodaj komentarz

kolejne >