JABŁECZNIK PALCE LIZAC********
CIASTO:
2 SZKL.MĄKI
1 SZKL.KASZY MANNY
2 ŁYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
1 KOSTKA MARGARYNY
1 SZKL. CUKRU
4 ZÓŁTKA
SPOSÓB:
WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZAGNIESC TAK ABY POWSTALA KRUSZONKA
WSTAWIC NA KILKANASCIE MINUT DO LODÓWKI
PO WYJECIU Z LODÓWKI
POLOWE CIASTA POKRUSZYC NA DNO BLACHY....
DO ŚRODKA CIASTA:
1 KG.JABLEK
ZETRZEC NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH
LEKKO ODSACZYC Z SOKU
NAŁOZYC NA CIASTO POCZYM Z POZOSTAWIONYCH BIALEK UBIC JE NA SZTYWNO DODAC 3/4 SZKL. CUKRU I JEDEN DOWOLNY BUDYN
PRZELOZYC TO NA JABŁKA
PRZYKRYC POZOSTALA CZESCIĄ CIASTA
PIEC OKOLO 50 MIN. W TEM 180 STOPNI.