Bartek będzie mieć słodką niespodziankę jak wróci z przedszkola:)
Panna Cotta -
1,5 łyżki żelatyny,
250 ml mleka,
pół szklanki i 2 łyżki cukru,
3 szklanki maślanki,
1 łyżeczka startej skórki z cytryny
Mleko wlać do rondla i posypać po wierzchu żelatyną. Zostawić na 10 minut. Mleko z zelatyną podgrzać, aż ta rozpuści się całkowicie i wsypać cukier. Mieszać aż cały cukier rozpuści się. Zdjąć z ognia i dodać maślankę oraz skórkę z cytryny i dokłanie wymieszać. Przelać wszystko do przygotowanych foremek lub salaterek i pozostawić w lodówce na co najmniej 5 godzin, aż masa stężeje.wyłożyć na talerzyk polać dowolnym sosem:)proste i smaczne!
dodane na fotoforum:
alfreda 2010-09-01
buziaczki