2kg sera białego,1l mleka,1l wody,kostka margaryny,2 jaja,po łyżce soli i sody
ser,wodę i mleko zagotować,odcedzić.w wysokim garze rozgrzać margarynę,dodać odcedzony ser,rozbełtane jajka z solą i sodą,smażyć na wolnym ogniu stale mieszając,aż zrobi się żółty i kleisty,przekładać od razu do formy(szybko się zastyga)-ja zwykle wkładam w duże kubki po jogurcie lub w obciętą butelkę po wodzie.w trakcie smażenia można dołożyć np.szynkę,kminek,paprykę
dodane na fotoforum:
aniaw20 2010-09-29
Mniam! Wygląda super! Ale jak zrobić taki ser? Kiedyś moja babcia robiła coś takiego, ale z twarogu i z sodą i to się nazywało "ser smażony". Ciekawa jestem Twojego przepisu :)
Pozdrawiam
esti18 2010-09-29
Kolorowych snów i spokojnej nocki DOBRANOC :**