Sądziłam , że to huba a tymczasem okazuje się, zupełnie innym gatunkiem i w dodatku gatunkiem jadalnym, jak objaśnia niżej w komentarzu kroton5
waleri 2011-04-20
fantastycznie wyglada....pozdrawiam
trawnik 2011-04-23
Witaj Serdecznie :) Dziś jest Wielki Post więc należy być wstrzemięźliwym ale z jednym wyjątkiem :). Nie dotyczy to życzeń Wielkanocnych. A ponieważ to Święto Wskrzeszenia, więc życzę by Twoje Marzenia, pragnienia, nadzieje, czasem już zapomniane nie się odrodzą jak Chrystus i niech się Wszystkie spełnią :) Tego Ci życzymy w to święto jajeczne i Dyngusowe :)))))
torado 2011-04-23
Żurku smacznego, baranka cukrowego.
Pisanek wymarzonych, świąt mile spędzonych.
Dyngusa mokrego i wszystkiego bardzo udanego.
życzy Dorota
.........000000
.......0000000000
.....♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
...▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓......(█)
...ஜஜஜஜஜஜஜஜ(█)@
...♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥....@(█)
...▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓(█)@
....♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥...@(█)
......00000000000.(█)@
..........0000000......@(█)
.....................(█) @
........................@(█)
.................(█) @
....................@
......... WESOŁEGO
ALLELUJA!!!
kroton5 2011-11-03
Mało znany jadalny grzyb nadrzewny Laetioporus sulphureus (Żółciak siarkowy). Najsmaczniejszy w panierce - 'grzybowe mięso' . Nadaje się też do robienia doskonałej nalewki.
elle54 2011-11-03
O! nie sadziłam , ze to coś jadalnego , myślałam , że to jakiś gatunek huby. Grzyb ten rósł na starej czereśni na wysokości około 2,5 m od ziemi.