HUMUS - Pasta z zielonej soczewicy i suszonych pomidorów

HUMUS - Pasta z zielonej soczewicy i suszonych pomidorów

3/4 szklanki suchej zielonej soczewicy
5-6 suszonych pomidorów w oleju
2-4 łyżki oleju z pomidorów
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 ząbek czosnku
suszone oregano
tymianek
bazylia (świeża)
sól, pieprz

Soczewicę gotować przez ok. 20-30 minut w lekko osolonej wodzie, a kiedy zmięknie odlać, żeby ostygła.

Pomidory i czosnek pokroić na mniejsze kawałki.

Zmiksować wszystkie składniki pasty blenderem.

dodane na fotoforum:

izolek

izolek 2020-03-20

Fajny przepis - już jest mój.
Zapraszam na fotoforum "Zamiast wędlin".
Pozdrawiam.

dodaj komentarz

kolejne >