Przepis :
4kg cukinii
1\2 kg marchwi
40 dag cebuli
2 garście siekanej zielonej pietruszki
2 pietruszki korzenie
2 ząbki czosnku ,4 łyżki soli
1\2 szkl.oleju
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
wykonanie: cukinię pokroić drobno ,cebulę ,marchew,pietruszkę i czosnek zetrzeć na tarce dodać posiekaną pietruszkę i dać sól i cukier ..Wymieszać i pozostawić na 12 godz ..Po tym czasie odcisnąć lekko nie całkowicie nadmiar soku i dodać ocet i olej i wymieszać ,nakładać do słoiczków ..Pasteryzować 15 -20 min ..gorące stawiać do góry dnem do wystudzenia ....
halik 2012-08-08
apetycznie smakowicie ... z cukinii jeszcze nie robiłam ;-) Elu mozesz zdradzic tajemnicę jak się robi ??
danka1 2012-08-08
Będą smaczne zapasy
(komentarze wyłączone)