CHŁODNIK
Rzodkiewkę, ogórka zielonego (dwa pierwsze można zetrzeć na grubym oczku tarki, ja pokroiłam), pomidor pęczek koperku i szczypiorku pokroić.
Zalać jogurtem naturalnym z kefirem albo maślanką.
Ja dodałam jeszcze ugotowaną, przestudzoną botwinkę i drobno starte, ugotowane buraczki. Dodając botwinkę dodać jeszcze ząbek zgniecionego czosnku.
Gotując botwinkę (liście buraka) wkładamy na ok. 2-3 minut do osolonego wrządku, sól spowoduje, że nie zmienią koloru. Schłodzić całość. Podawać z jajkiem na twardo albo i bez.
dodane na fotoforum:
karin24 2011-06-03
no to ja się skuszę chociaż jestem po obfitym śniadanku:)
danka55 2011-06-03
Wszystko mam i dziś na obiad będzie chłodnik.
Pozdrawiam i dzięki za obiad za podpowiedz
jaworr 2011-06-03
Dziś mam zamiar ugotować botwinkę... bardzo lubię.... :))
apetyczne foto....:))
miłego dnia życzę....
kukura 2011-06-03
Mmmm tak coś na upalne dni a takie sie zbliżają podobno weekend ma być mega ciepły.
Re:lin będzie wyfiletowany i usmażony .;)
anana57 2011-06-03
Wita nas dziś nowy dzień.
To co było jest jak sen...
Patrz do przodu, a nie wstecz,
Życie to tak piękna rzecz.
Ciesz się głupstwem,
chwytaj chwile...
Doba ma ich przecież tyle.
Miłego popołudnia :)
gabi18 2011-06-03
Witam .. pięknego weekendu życzę , dużo słonka i uśmiechu :))
napewno smaczny...