Ponieważ zaczyna się okres rozliczeń:
1% dla Jasia:
https://w.dystrofia.dzieciom.pl/13455
1% dla Filipka:
https://mukofilip.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=28
dodane na fotoforum:
pantoja 2012-02-03
Czyli dziewiczy kęs pysznego chleba z czosnkiem....dużo straciłaś, to jest pyszne i pikantne. Spróbuj przegniecione w prasce i na masełko lub majonez...pyszności...Gorzej z oddechem ale w weekend można. Byle nasz polski (fioletowy) a nie chiński...smacznego:)
pantoja 2012-02-03
Możesz się śmiać ale z Hiszpanii przytargałam ok. 2 kg czosnku. Mają wspaniały i w wielu gatunkach. Najostrzejszy jest najciemniejszy. Im jaśniejszy tym łagodniejszy. Najchętniej kupuję w tzw. warkoczach. Trzyma się jędrny do wiosny, dzisiaj był żurek na białej kiełbasie w dużą ilością czosnku i jajem...pycha:)
guniu72 2012-02-04
O! To jest sztuka: taki chlebek upiec...wyobrażam sobie ten zapach rozchodzący się po domu.
pantoja 2012-02-04
Jeżeli ten chlebek sama upiekłaś to zazdroszczę talentu i gratuluję. Raz próbowałam z opłakanym skutkiem. Już wolę kupić u Musiorskiego lub innego prywatnego, ale Twój wygląda niezwykle apetycznie. Ja tylko ciasta umiem i wszelkie gotowania:)
etta32 2012-02-04
Pewnie, że upiekłam:) I nawet śniadanie z nim zjadłam - dobry wyszedł, w smaku zupełnie inny od zwykłego sklepowego. Muszę jeszcze mój piekarnik opanować pod względem długości pieczenia i temp., bo chyba za długo przytrzymałam - skórka mega chrupiąca, dla mnie ok, ale ja mam swoje zęby;)
xanadu 2012-02-04
Aaa...skórka gruba... w telefonie tego nie zauważyłem.Ładnie wygląda i chyba czuję jego przyjemny zapach ;)
ptasiek 2012-02-06
Fajnie wyszedł :)Co do skórki to przed włożeniem do piekarnika zwilżyć chlebek porządnie wodą to samo zrobić po wyjęciu Skórka będzie bardziej delikatna Można też w czasie pieczenie zwilżyć piekarnik pokropić wodą by powstała para :) Co do masełka śmietanę w słój i bełtać aż do zmiany konsystencji i mamy wiejskie masełko hehe Pozdrawiam
zpksoft 2012-02-06
Twój pierwszy raz? długo czekałaś na wybranego ;)
samba26 2012-02-12
Oj podziwiam ten wypiek i chętnie bym wielkiego gryza zrobiła.... wygląda tak smakowicie:)))