Placek zbójnicki (zbójecki) - rodzaj placka ziemniaczanego. Placek pochodzi z Podhala, z Polski lub Słowacji. Tworzony jest z ziemniaków, mąki, cebuli, słoniny, smalcu, czosnku, przypraw i jajek. Podaje się często polany gulaszem lub śmietaną. Jest to bardzo popularne danie serwowane na Podhalu.
**********************
Karczma oczaruje Państwa urozmaiconym góralsko-kaszubsko-myśliwsko-polskim menu.
Lokal urządzony jest w charakterze chaty góralsko-myśliwskiej.
Całość wykonana jest z drewna.
Wyjątkową atmosferę zimą tworzy ogień z kominka,
a także zawsze pyszne jedzenie.
https://www.zochlina.tla.pl/news.php
Poźryj na Sie chudy Ceprze!
zodno Baba sie na tobie nie zeprze.
Weź se świnie, albo dwie
przydom dziewki ku Tobie!
maxmen 2010-12-11
No i to musi być pyszne...:)))