Karczma "Zochlina"

Karczma "Zochlina"

Placek zbójnicki (zbójecki) - rodzaj placka ziemniaczanego. Placek pochodzi z Podhala, z Polski lub Słowacji. Tworzony jest z ziemniaków, mąki, cebuli, słoniny, smalcu, czosnku, przypraw i jajek. Podaje się często polany gulaszem lub śmietaną. Jest to bardzo popularne danie serwowane na Podhalu.
**********************

Karczma oczaruje Państwa urozmaiconym góralsko-kaszubsko-myśliwsko-polskim menu.
Lokal urządzony jest w charakterze chaty góralsko-myśliwskiej.
Całość wykonana jest z drewna.
Wyjątkową atmosferę zimą tworzy ogień z kominka,
a także zawsze pyszne jedzenie.

https://www.zochlina.tla.pl/news.php

Poźryj na Sie chudy Ceprze!
zodno Baba sie na tobie nie zeprze.
Weź se świnie, albo dwie
przydom dziewki ku Tobie!

andula

andula 2010-12-11

dobra zachęta .... przez żołądek do serca.

gawrylo

gawrylo 2010-12-11

najapetyczniej to ten siny pierog nie wyglada

maxmen

maxmen 2010-12-11

No i to musi być pyszne...:)))

bisse

bisse 2010-12-14

w Krakowie tez popularny.
Zwłaszcza po wegiersku :)))

alisha

alisha 2011-10-10

Na pewno by mi zasmakował

dodaj komentarz

kolejne >