Fondue w Sopocie na "Monciaku"

Fondue w Sopocie na "Monciaku"

WEDLOWSKIE FONDUE

Gęsty, gładki krem ze śmietany i gorzkiej wedlowskiej czekolady podawany z owocami i wafelkami torcikowymi.


https://www.wedelpijalnie.pl/desery/19

Adres: Bohaterów Monte Cassino 36/4, Sopot,

bisse

bisse 2009-08-25

Potrawa dawniej rozpowszechniona była głównie wśród górali szwajcarskich jako sposób na wykorzystanie suchego sera zimą.
Jada się je zazwyczaj w większym gronie, bezpośrednio z garnka (zwanego "caquelon"), zanurzając w masie nabite na widelec pieczywo lub warzywa.
Ciekaw jestem ile to kosztowało???

maxmen

maxmen 2009-08-25

No cóż...
ja wolę fondue serowe. ;-)))
Popija się to winkiem i jest SUPER.

malgo91

malgo91 2009-08-25

Delektowanie się jedzeniem .... pięknie to pokazałeś i narobileś ochoty na tak wikwintny deser :))

dodaj komentarz

kolejne >