* brokuł 1/2 szt
* rzodkiewka 4 szt
* młode liście z rzodkiewki 1 pęczek
* ogórek wąż 1/2 szt
* masło 3 łyżki
* jajko 1 szt
* śmietana 1 łyżka
* mleko 2 łyżki
* tarta bułka 1 łyżka
* szczypior 1/2 pęczka
* natka pietruszki 4 gałązki
* koper 4 gałązki
* sól
* pieprz
Sposób przyrządzenia
Na maśle udusić poszatkowaną rzodkiewkę, ogórka i pokrojone liście rzodkiewki. Posypać pokrojonym szczypiorem i wymieszać. Jajko rozbełtać, dodać łyżkę śmietany i 2 łyżki mleka posolić, posypać pieprzem. Wlać na patelnię do duszonych warzyw i smażyć aż się zetnie. Brokuła ugotować w osolonej wodzie. Ułożyć na talerzu razem z warzywami, polać stopionym masłem z tartą bułką. Posypać obficie zieleniną. Podawać z pieczywem. Pycha !!!