eva45 2010-06-27
kalafior faszerowany mięsem zapiekany z serem, polany masełkiem z tartą bułką i płatkami kukurydzianymi
speed31 2011-02-01
poproszę o przepis wykonania:))))
eva45 2011-02-02
* kalafior 2 szt
* mięso mielone 30 dag
* cebula 1 szt
* ser żółty
* sól
* pieprz
* olej 3 łyżki
* tarta bułka 2 łyżki
* płatki kukurydziane 1 łyżka
Kalafiora ugotować al dente. Nadziać w środek, poupychać mielone mięso (z cebulą i przyprawami) - takie jak na kotlety. Ułożyć naczyniu żaroodpornym, zapiekać 20 minut, następnie ułożyć na wierzchu ser żółty gouda i wstawić jeszcze na 20 minut do piekarnika. Po upieczeniu polać jeszcze bułką z płatkami kukurydzianymi podsmażonymi na maśle.