Ziemniaki ugotowane w mundurkach al dente,
350g zielonej fasoli szparagowej ugotowanej lub z puszki
2 jajka na twardo , 2 szalotki drobno posiekanej , pietruszka , szczypiorek,
200 g wedzonego boczku pokrojonego i podsmazonego.
Podsmazyc boczek i szalotke na patelni,
dodac ziemniaki i fasole dobrze wymieszac doprawic sola i pieprzem. Podzielic na talerze i udekorowac plasterkami jaj , pietruszka i szczypiorkiem
Ja nie dodawalam soli i pieprzu wybralam druga wersje SOS 3 Lyzki oliwy z oliwek ,1,5 lyzki octu jablkowego i lyzka musztardy francuskiej wymieszac i zalac ,wtedy salatka nie jest zbytnio sucha.
elkat 2013-03-10
Jadłam taką sałatkę z octem winnym i musztardą, tylko bez fasolki- jest przepyszna!!! Dobrze, że przypomniałaś o niej!
izolden 2013-03-10
Miłej niedzieli życzę !!!
Ciepłym słowem Cię otulam... zostawiam uśmiech i garstkę ciepła płynącą z serca do serca.
dsolar 2013-03-11
Ja chyba się skuszę i udam się na poczęstunek :)
Wygląda nie lada apetycznie :)
Wspaniałego tygodnia życzę pełnego uśmiechu :)
Pozdrawiam serdecznie :)
izolden 2013-03-11
TYGODNIA PEŁNEGO OPTYMIZMU ŻYCZĘ;
Chyba pojedynek toczy z wiosną zima. Pytanie, kto zwycięży ,kto wytrzyma. Ale gdy dwa bociany me „gały” widziały, więc, przewiduję powrót wiosny stały. W meteorologa się dzisiaj zamieniam, Mówię zimie stanowcze :”Do widzenia”!
halinac 2013-03-11
Pyszności..Pogodnego i pełnego szczęścia popołudnia, oraz całego tygodnia życzę.Pozdrawiam serdecznie:)