BARDZO  PYSZNY MAZUREK .

BARDZO PYSZNY MAZUREK .

2 niepelne szkl maki pszennej
20 dag masla
8 lyzek cukru
1 zoltko
1 lyzka smietany (18 proc.)
1 bialko
kajmak czekoladowy
bakalie kandyzowane.
Wszystkie skladniki ciasta posiekac nozem
a potem szybko zagniesc.
Odlozyc na 30 min.do lodowki.
Rozwalkowac ciasto i wyciac z tego dwa identyczne "jajka".(Ja akurat mam foremki w ksztalcie jajka.
zostawic trche ciasta i uformowac waleczek.
Brzeg jednego jajka posmarowac bialkiem ulozyc na nim waleczek z ciasta ,posmarowac go reszta bialka.
Piec 15-20 minw temp.200°C na rumiano.
Upieczone placki ciasta posmarowac kajmakiem,zlozyc jeden na drugi.
Wierzch ciasta tez posmarowac kajmakiem i ulozyc owoce kandyzowane.

intma43

intma43 2013-04-01

Radosnego Alleluja! I mokrego poniedziałku ;)))

grazia5

grazia5 2013-04-01

Oj wygląda na pyszniutki:)))pozdrawiam:)

dodaj komentarz

kolejne >