ZAMIAST CUKRU DODALAM SYROP Z AGAWY .SMAK MOZE LEPSZY JAK Z CUKREM.
IDZIE WIOSNA A KAZDA Z NAS CHCE TROCHE ZGUBIC CIALKA ,A NA GARKU TYLKO KUSZA I ZAWSZE COS SIE CHCE SLODKIEGO.WIEC TESTUJE .
Syrop z agawy
Syrop z agawy to delikatna w smaku substancja słodząca produkowana głównie w Meksyku z soku rośliny przypominającej wyglądem kaktusa. Syrop jest trzykrotnie słodszy od cukru, a jednocześnie posiada 4-5 razy niższy indeks glikemiczny od miodu. Syrop składa się w większości z fruktozy, która rozkładana jest w organizmie wolniej od glukozy. Jest ponadto źródłem inuliny, czyli probiotyku, który powoduje wzrost korzystnej flory bakteryjnej w jelicie grubym. Jako produkt pochodzenia roślinnego, syrop z agawy może być stosowany przez wegan, którzy nie używają miodu. Można go coraz łatwiej kupić w stacjonarnych i internetowych sklepach ze zdrową oraz ekologiczną żywnością.
dodane na fotoforum:
andula 2013-04-14
Ewuś dziękuję za cenną informację o syropie z Agawy. przyznam się ,że pierwszy raz słyszę o takim syropie.