.Przepis pochodzi z Anielska kuchnia. Ten kawalek byl krojony na goraco.A na drugi dzien jeszcze smaczniejsze
Szybki i smaczny :)w orginale byl rabarbar
0,5 kg maki
1 szkl mleka
4 lyzki cukru
4-5 dag drozdzy
1 zoltko
1 jajko
5 dag masla
Do cieplego mleka wrzucic drozdze i cukier,zostawic az zaczana pracowac.Do miski
wrzucic make posolic (szczypta soli) dodac reszte skladnikow i wybic lyzka .Zostawic do wyrosniecia.
Wylozyc ciasto na blache na to rabarbari posypac kruszonka
Kruszonka; 30dag maki
15 dag cukru
20dag masla
zapach waniliowy
Piec 50 min w temp.180°C.
Ja nie mialam rabarbaru i dodalam mrozone owoce..
dodane na fotoforum:
stachs7 2013-05-20
Pięknie się prezentuje!Pozdrawiam.
annetka 2013-05-20
No i przez Ciebie zrobiłam to ciasto ... takie sugestywne zdjęcie zrobiłaś :))) Tylko u mnie rabarbar, ciekawe jak wyjdzie ...
Pozdrawiam :)
danka1 2013-05-20
pyszność
Wieczoru miłego i radosnego dnia następnego.
Pozdrawiam.
niusia1 2013-05-21
no jak w Belgii padało to pewnie jutro u nas będzie,ale deszczyk u nas potrzebny a ja sięgnę po pyszny kawałeczek Twojego ciasta,kawusię sobie zrobię ,laptopka odpalę i tak dzionek spędzę :)))
wiga53 2013-05-25
Zrobię, wygląda pysznie :)