Jeszcze goracy, przekroje potem.
1kg maki pszennej
1 paczka otrab pszennych(150 g)
10 dag drozdzy
1 litr cieplej wody
tymianek,oregano,majeranek,po 1/3 lyzki
2 lyzki cukru
2 plaskie lyzeczki soli
slonecznik lub dynia ,garsc do srodka i troszke na wierzch
Wszystkie skladniki zamieszac reka lub lyzka w misce (drozdze pokruszyc w palcach) .Wlac do wiekszego garnka lub brytfanny.Zostawic do wyrosniecia .Piec godzine w 200 stop.C.
dodane na fotoforum:
stachs7 2013-06-09
Wart wypróbowania!Pozdrawiam.
ewunia3 2013-10-06
Witam Panią;-)) przejrzałam całą galerię, jestem pod wrażeniem.Nie omieszkam ugotować .Smacznie wyglądają i na pewno obłędnie smakują.Pozdrawiam.