CIASTO   AMONIAKOWE W PRZEKROJU

CIASTO AMONIAKOWE W PRZEKROJU

2 Lyzki smalcu
1 szkl.cukru
3 zoltka
1 jajo
2 lyzeczki amoniaku
1 szkl. smietany
50 dag maki
Zagniesc i upiec 7 plackow bardzo cienko rozwalkowanych (piec na papierze do pieczenia) w temp.180°C- 12min
Krem:
1 l smietany 36-40 procentowa,ubic z 1 szkl cukru i 1 cukier waniliowy.
6 plackow przelozyc kremem ,boki i wierzch tez posmarowac .Siodmy placek pokruszyc i obsypac boki i wierzch. Zrobic polewe czekoladowa i zrobic esy -floresy.
Mozna zrobic 3 - 4 dni wczesniej czym dluzej stoi tym bardziej nabiera smaku.

dodane na fotoforum:

annetka

annetka 2013-06-28

Apetycznie wygląda ...

jmania

jmania 2013-06-28

nie jadłam nigdy takiego smakołyku

zoja54

zoja54 2013-06-30

Wspaniałe ciacho, poproszę o przepisik:)

kimeraj

kimeraj 2013-06-30

Ależ apetyczne!!! Ja też uśmiecham się o przepis :)

dodaj komentarz

kolejne >