Przyznam ze perliczke jadlam i robilam pierwszy raz i chyba bym nigdy nie sprobowala zeby nie moj syn ,pomylil sie i zamiast kurczaka kupil perliczke.Perliczke scislo oblozylam szynka parmenska ,do srodka dodalam pol lyzeczki oleju ,ciut soli i pol lyzki majeranku.Zalalam 1 szkl bialego owocowego wina pieklam 45 mi w 190 °C,od czasu do czasu polewalam wytworzonym sose.Potem zdjelam szynke i dopiekalam 20 min zeby sie zarumienila.Smak jest inny jak kurczaka o wiele lepszy.Z zewnatrz nie dawalam zadnej przyprawy ,bo szynka ma w sobie przyprawy i sol.
dodane na fotoforum:
lenka42 2013-08-25
Wystawiłaś dzisiaj iście królewskie danie
prawie jak król Staś w,, czwartkowe obiady,,
jmania 2013-08-25
perliczki nigdy nie jadłam,ale na talerzu pięknie i napewno smaczny obiad,miłego popołudnia życzę
evita 2013-08-25
Nie jadłam perliczki i znając siebie wiem, że nie przełknę...
miłego popołudnia Izo życzę... :)
rosa99 2013-08-29
Znam smak mięsa perliczki ,moja mama je hodowała ,nam smakowały.