PERLICZKA  PIECZONA W BIALYM WINIE  ZIEMNIAKI I SALATA

PERLICZKA PIECZONA W BIALYM WINIE ZIEMNIAKI I SALATA

Przyznam ze perliczke jadlam i robilam pierwszy raz i chyba bym nigdy nie sprobowala zeby nie moj syn ,pomylil sie i zamiast kurczaka kupil perliczke.Perliczke scislo oblozylam szynka parmenska ,do srodka dodalam pol lyzeczki oleju ,ciut soli i pol lyzki majeranku.Zalalam 1 szkl bialego owocowego wina pieklam 45 mi w 190 °C,od czasu do czasu polewalam wytworzonym sose.Potem zdjelam szynke i dopiekalam 20 min zeby sie zarumienila.Smak jest inny jak kurczaka o wiele lepszy.Z zewnatrz nie dawalam zadnej przyprawy ,bo szynka ma w sobie przyprawy i sol.

dodane na fotoforum:

lenka42

lenka42 2013-08-25

Wystawiłaś dzisiaj iście królewskie danie
prawie jak król Staś w,, czwartkowe obiady,,

anetka

anetka 2013-08-25

ooo prosze ja nie jadlam

jmania

jmania 2013-08-25

perliczki nigdy nie jadłam,ale na talerzu pięknie i napewno smaczny obiad,miłego popołudnia życzę

evita

evita 2013-08-25

Nie jadłam perliczki i znając siebie wiem, że nie przełknę...
miłego popołudnia Izo życzę... :)

bachaa

bachaa 2013-08-25

o, nigdy nie jadłam perliczki

kimeraj

kimeraj 2013-08-25

Perliczkę sobie odpuszczę, ale całą resztę wciągnę ze smakiem :))

annetka

annetka 2013-08-26

Fajnie czasem się pomylić ... :)

rosa99

rosa99 2013-08-29

Znam smak mięsa perliczki ,moja mama je hodowała ,nam smakowały.

dodaj komentarz

kolejne >