Jedna porcje robilam z bita smietana,
druga porcja z bialek zaparzanych syropem
z cukru i wody.Jak dla mnie osobiscie smaczniejsza druga wersja ,moze temu ze to taki smak z mlodych lat.
DRUGA WERSJA MASY:
20 dag cukru,zalac 1/4 szkl.goracej wody na malym ogniu ugotowac gesty syrop.Dodac troszke soku z cytryny.Dwa bialka ubic na sztywna piane nastepnie
ubijajac ,powoli dolewac cienkim strumieniem goracy
syrop,powinna powstac gesta i snieznobiala masa.
dodane na fotoforum:
lenka42 2013-09-13
Super wyglądają i pewnie pysznie smakują
pozdrawiam
misia51 2013-09-13
Pozdrawiam najmilej i życzę pięknego słonecznego Piątku a także całego Weekendu...BUZIOLE...
halinac 2013-09-13
Mniam mniam...Radosnego dnia, oraz weekendu pełnego samych miłych chwil życzę...
Cieplutko pozdrawiam.:)
danka1 2013-09-13
bardzo je lubię, ale są zabójcze na tuszę więc rzadko robię.
kimeraj 2013-09-14
No i teraz powaliłaś mnie na kolana!!!! Po jaką cholerkę wchodzę o tej porze na Garnek??? Dla swojej zguby chyba.... Pyszności!!!