Trzy dni czekalam na degustacje ,ale warto bylo smaczna,soczysta i wiem co w niej jest. Przepis warty polecenia. DZIEKUJE LENKO ZA PRZEPIS
https://www.garnek.pl/lenka42/26830692/domowy-kotlecik-na-chleb
Pozdrawiam i milej niedzieli zycze.
Na 1-kg.schabu bez kości:
Przygotować 2-litry wody+2 łyżki majonezu
zagotować z następującymi przyprawami:
1-torebka soli peklowej(ok.0,5 gr.)
2-łyżki soli kuchennej
1-duża cebula
1-średnia główka czosnku
3-listki laurowe
łyżka ziela ang.
1/2 łyżki pieprzu w ziarnach
można dodać kilka ziaren owocu jałowca
Wszystko zagotować i włożyć umyte mięso
Odstawić do następnego dnia
Nazajutrz wyjąć mięso,wywar zagotować
i do gotującego włożyć ponownie mięso
gotując tylko 5-min,następnie odstawić
Czynność taką powtarzać przez trzy dni
Po trzech dniach mięso wyjąć,osuszyć
i zawinąć w folę aluminiową i trzymać w
lodówce-trud opłaci się,schab jest kruchy,
soczysty i bardzo smaczny-powodzenia
dodane na fotoforum:
lenka42 2013-09-22
Cieszę się Izo-że Ci się udało i że smakuje
w ten sposób można zrobić również karkówką
wyjdzie wspaniały i zdrowy baleron
rosa99 2013-09-22
Wspaniały wytwór kulinarny,pozdrawiam
badi08 2013-09-22
pychota dzieki za przepis - skorzystam . Pozdrawiam moja droga życząc spokoju i miłego poniedziałku.
kimeraj 2013-09-22
Przepis wydrukowany - niedługo będzie wypróbowany :)) Dziękuję Izabelko i spokojnej nocki życzę :))
oliwkaa 2013-09-23
co swoje to swoje !