Milego wieczoru GARNKOWICZE.
Upieklam dwie blaszki ,po jednej nie mam sladu,Milam bialka i troszke testowalam ,zamiast cukru dalam syrop z pszenicy.Wyroslo i nie ma zakalca ,
3 szkl.maki
szkl. bialek
szkl.oleju slonecznikowego
1,5 szkl.cukru(dalam pol szkl syropu nie zdrowotny tylko do slodzenia :),)
pol szkl.letniego mleka.
lyzeczka proszku do pieczenia.
cukier waniliowy,lub dowolny zapach .
Bialka ubic z cukrem. Ubijajac dodawac stopniowo do piany na przemian: olej, mleko, i make
wymieszana z proszkiem.Mozna dodac bakalie
Ja dalam 1 wieksze jablko pokroilam w kostke
skropilam cytryna..Na dno wylozylam troche ciasta na to jablka ,potem znowu ciasto.Piec w sredno
nagrzanym piekarniku przez ok 45 min.
Ja wlaczam na 100°C wstawiam ciasto i zwiekszam do 170°c .
dodane na fotoforum:
kimeraj 2013-10-26
Izuniu, wygląda przepysznie! Mam trochę białek zamrożonych, więc...zdradzisz przepis?
danka1 2013-10-26
ładnie pokazujesz nam samo pyszne jedzonko
pola6 2013-10-26
Na białkach robię makowiec, ale ten Twój także mi się podoba.
Życzę dobrej nocki i gorąco pozdrawiam.
halinag 2013-10-27
Super... czasami zostaje nam trochę białek więc takie ciacho można zrobić...wygląda bardzo apetycznie...pozdrawiam:)