RACUCHY DROZDZOWE Z JABLKAMI

RACUCHY DROZDZOWE Z JABLKAMI

1/2 kg maki
2 szkl mleka
5 dag .drozdzy
2 jajka
plaska lyzeczka cukru
szczypta soli
ok.1/2 kg jablek
Drozdze dokladnie rozetrzec z cukrem,lyzka cieplego mleka i 2 lyzki maki
odstawiamy w cieple miejsce do wyrosniecia.Wyrosniety rozczyn dodajemy do przesianej maki(placki beda, pulchniejsze) wlewamy reszte mleka dodajemy zoltka i sol. Dokladnie mieszamy.Odstawiamy w cieple miejsce do wyrosniecia. Ubijamy piane z dwoch bialek .Jablka obrac i pokroic w cienkie plastry.Jak ciasto wyrosnie dodac piane i jablka (dalam 3 duze jablka), pomieszac i odstawic na 15 min.
Smazymy na tluszczu i odsaczamy na papierowym reczniku z nadmiaru .Ja pieklam na patelni bez tluszczowej .
Posypac cukrem pudrem ,najsmacznejsze
sa cieple.

dodane na fotoforum:

ewa04

ewa04 2013-11-04

A jabłuszka się kroi w kostkę?Pysznie wyglądają:))

zoja54

zoja54 2013-11-04

Apetyczne racuszki, pozdrawiam:)

ezbro7

ezbro7 2013-11-04

uwielbiam takie racuchy!!!Pozdrawiam!

ewakb

ewakb 2013-11-04

pycha

alkaa

alkaa 2013-11-04

ale apetytu narobiłaś Izo...

jmania

jmania 2013-11-04

bardzo lubię takie placuszki są smaczne i przypominają mi dzieciństwo

lila08

lila08 2013-11-04

bardzo lubimy i często robię ...

slawa1

slawa1 2013-11-05

Przepadam za takimi racuszkami,często smażę:)Pozdrawiam.

moon7

moon7 2013-11-06

Wow!
Cale wieki nie jadlam takich racuchow.
Tak jak Agnieszce, przypominaja mi dziecinstwo...

kimeraj

kimeraj 2013-11-06

Też takie robię, tylko daję starte jabłuszka, albowiem ponieważ mam zapasik w piwnicy! Są pyszne!!

stasia8

stasia8 2013-11-06

Pyszne...już jakiś czas ich nie robiłam...trzeba będzie zaserwować domownikom...

annetka

annetka 2013-11-06

Delicje ...:)

iwska

iwska 2013-11-11

To lubię Mniam..

dodaj komentarz

kolejne >