Mozna jesc na goraco jako obiad tak jak tu jest jeszcze w rosole,albo, jako wedlina na kanapke
Przepis z programu Ewy Wchowicz.
https://www.ewawachowicz.pl/#/search/
1 i pol kg filetu z kurczaka
80 dag pieczarek
2 cebule
30 dag sera zoltego
1 kg miesa mielonego
jajko
1 bulka namoczona w mleku
szkl . smietany
sol,pieprz,przyprawy
********************************************
Piersi z kurczaka myjemy i nacieramy olejem oraz przyprawami sola i pieprzem,ukladamy w naczyniu zaroodpornym. Cebule siekamy ,jedna szklimy na masle
wraz z pieczarkami i po odparowaniu z nich wody ukladamy na piersiach kurczaka. Na ta warstwe kladziemy starkowany ser.
Do miesa mielonego druga zeszklona na masle cebulke
oraz jajko i odcisnieta z mleka kajzerke,solimy ,pieprzymy ,mieszamy. Mieso kladziemy na poprzednie warstwy ,zalewamy przyprawiona(sol, pieprz,przyprawy)
smietana.(Ja po wierzchu posypalam slodka papryka i troszke sie przyrumienilo ) ale to nie szkodzi.Pieczemy godzine w 180 °C.,
dodane na fotoforum:
ania03 2013-11-16
wygląda rewelacyjnie..pozdrawiam z zimnego wietrznego Podlasia..:)
lenka42 2013-11-16
Ogromny przekładaniec-chyba wojsko by się najadło
i z pewnością pyszny
badi08 2013-11-16
dużo tego jedzonka, apetycznie wygląda. Pozdrawiam serdecznie w niezbyt ładną sobotę!
danka1 2013-11-16
Cudownego jesiennego wieczoru.
Pozdrawiam cieplutko.