CHLEB WIELOZIARNISTY

CHLEB WIELOZIARNISTY

Nowy przepis ,pyszny chleb bez wyrabiania .
Wychodzi dwie keksowki chrupiacego chlebka.
// 1 kg maki krupczatki
6 lyzek siemienia lnianego
6 lyzek slonecznika
1 szkl.otrab owsianych lub zytnch
3 lyzki sezamu
2 lyzki pestek z dyni
1i pol lyzki soli
5 lyzek cukru (nie dodaje)
5 dag swiezych drozdzy
1 litr letniej wody.
***********************************
Make ,ziarna ,sol , cukier i pokruszone drozdze wymieszac dokladnie. Zalac ciepla
woda i wyrobic ciasto (mieszalam lyzka) ciasto bedzie luzne ale takie ma byc. Odstawic na 20 min, do wyrosniecia .Po 20 min,ponownie zamieszac lyzka i przelozyc do natluszczonych foremek.Odstawic na 20 min,
Piec 10 min,w 230 °C .Potem zmniejszyc do 200 °C 45 min.
POLECAM BO PYSZNY .MILEGO WIECZORU ZYCZE WAM KOCHANE GARNUSZKI.

dodane na fotoforum:

zoja54

zoja54 2013-11-17

Wygląda rewelacyjnie,pozdrawiam i życzę miłego wieczorku:)

menam

menam 2013-11-17

wygląda pysznościowo! oj! żebym ja taki umiała sobie upiec to nie musiałabym płacić w sklepie za malutki kawałek 6,50zł:(

ewakb

ewakb 2013-11-17

wygląd nieziemski ,miłego wieczorku.skorzystam z przepisu

ezbro7

ezbro7 2013-11-17

super przepisik!!!Skorzystam!Pozdrawiam cieplutko!

jola09

jola09 2013-11-17

ZARAZ SPISZĘ IZUNIU PYCHA

jola09

jola09 2013-11-17

RE TAKA DIETETYCZNA TROCHĘ OEJU WODA CEBULA SÓL PIEPRZ LIŚĆ ZIELE I DUSZĘ NO I KAWAŁKI KIEŁBASKI POZDRAWIAM

astra40

astra40 2013-11-17

piękny widok:) chleb przesmaczny !

ewa04

ewa04 2013-11-17

Smakowicie wygląda...A czy te składniki można bez problemu dostać w sklepach??

danka1

danka1 2013-11-17

a jak pięknie pachnie taki swojski chlebek !!!

ela71

ela71 2013-11-17

Robię taki sam , jest pyszny..................no i zdrowy

alkaa

alkaa 2013-11-17

pyszny i jak mało roboty z nim...

anet36

anet36 2013-11-17

mmmmm domowy chlebek najlepszy :)

jmania

jmania 2013-11-17

pyszny domowy chlebek wygląda smacznie

lila08

lila08 2013-11-17

wygląda apetycznie ,ja już zapomniałam jak smakuje kupowany ...

badi08

badi08 2013-11-17

wyglada pysznie spróbuje zrobić ........pozdrawiam i zyczę spokojnej nocki!Dzieki za przepis Izuniu ......................))))

andula

andula 2013-11-17

Izko nabrałam ochoty na Twój chlebek muszę dokupić brakujące produkty i z pewnością upiekę. Dopytam tylko o sól bo mam wątpliwość : 1 i 1/2 łyżki soli na 1 kg mąki to nie za dużo? no i tak aby się upewnić...wkładasz do piekarnika nagrzanego tak?

ewaiza

ewaiza 2013-11-18

re:soli tyle co napisane ,Ja daje sol morska

wiolusk

wiolusk 2013-11-18

lubie takie chlebki, pozdrawiam

pinecha

pinecha 2013-11-18

... ale zapachniało :-)

annetka

annetka 2013-11-19

Ładnie wygląda ...

isia2

isia2 2013-11-19

pysznie wygląa, dzięki za przepis , duzo odtatnio eksperymentuje z chlebem

evita

evita 2013-11-20

Wspaniale wygląda...

zoja54

zoja54 2013-11-21

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru:)

pola6

pola6 2013-11-22

Muszę wypróbować, wygląda bardzo zachęcająco i po prostu pysznie.

moon7

moon7 2013-11-24

Jesteś prawdziwą mistrzynią !

menam

menam 2013-11-29

Dziś spróbuję upiec :)

menam

menam 2013-11-29

rany! urósł chlebek w misce :) Teraz rośnie w foremkach! Nie kaprysi ani trochę! chociaż nie całkiem zastosowałam się do przepisu. Okazało się, że nie mam 1kg krupczatki, więc dodałam mąki razowej pszennej 2000, drożdże rozmieszałam w ciepłej wodzie. Ciasto w zasadzie cały czas jest ciepłe. No i dodałam trochę cukru, ale nie więcej niż 2 łyżki bo bałam się, że ciasto w ogóle mi nie wyrośnie bez pożywki ...

mikki

mikki 2014-01-21

dziś próba chleba

breshka

breshka 2014-02-07

jutro wypiekę właśnie taki :)
pozdrawiam/piekarz ;)

dodaj komentarz

kolejne >