WIGILIA.24.12.2013.

WIGILIA.24.12.2013.

KARP PRAWIE PO ZYDOWSKU
Duzy karp,2 marchewki,pietruszka,5 cebul, seler , por, 5 ziarenek ziela angielskiego,2 jaja, lisc laurowy, pieprz, sol, vegeta, galka muszkatolowa, 3 lyzki tartej bulki, zelatyna.
Rybe sprawiamy ,myjemy ,oddzielamy od skory. Wyjmujemy osci mieso mielimy.Dodajemy 2 cebule tez mielimy,jajka, bulke pieprz i vegete. Wyrabiamy i formujemy male kulki.
Odciete czesci z karpia gotujemy i odcedzamy.
Do wywaru dodajemy lisc laurowy ,pieprz i warzywa. Na gotujacy sie wywar dodajemy kulki
rybne i gotujemy na wolnym ogniu 15 min.
Kulki wyjmujemy ,wykladamy na polmisku .Wywar z warzyw miksujemy ,przyprawiamy.
Dodajemy zelatyne i zalewamy kulki.
Przepis pochodzi z gazetki przyslij przepis.

dodane na fotoforum:

slawa1

slawa1 2013-12-25

Pychota.

anetka

anetka 2013-12-26

swietny nie znam takiego wyglada apetycznie

dodaj komentarz

kolejne >