CYKORIA TO WARZYWO BELGIJSKIE I NIE KAZDEMU SMAKUJE MOJE DZIECI NIE JEDZA BO MA GORYCZKE.
TRZEBA ODCIAC KAWALEK OD KORZENIA I PIERWSZE LISTKI ZLECA.GOTOWAC W OSOLONEJ WODZIE PARE MIN DO MIEKKOSCI . .MOZNA JESC OBGOTOWANA ,ALBO OBGOTOWANA I OBSMAZONA . TU JEDZA PRZEWAZNIE ZE STEKIEM WOLOWYM I MIESA Z GRILLA.SMACZNEGO.
dodane na fotoforum:
niusia1 2014-01-28
i matuchno jak pysznie! spróbuję też cykorii,bo ja nie robię;
pola6 2014-01-28
Wiem, że na pewno jest pyszne, ale muszę się przyznać, że o cykorii nie mam zielonego pojęcia.Wiem tylko, że była składnikiem kawy zbożowej.
Pozdrawiam .
rosa99 2014-01-28
Pyszności-miłego wieczoru życzę
lenka42 2014-01-28
Apetycznie-przyznam,że nie jadłam jeszcze cykorii
ania03 2014-01-28
smakowicie wygląda:)
bachaa 2014-01-28
jak zrobiłaś cykorię? ja od niedawna znam jej smak i póki co, najwięcej zjadłam jej z kanapkami ;p pyszna jest, nie przeszkadza mi nawet ta lekka goryczka
danutaw 2014-01-28
...pyszności u Ciebie.., a cykorii nie jadłam..,
nie wiem jak smakuje :)
Pozdrawiam :)
annetka 2014-01-28
Raz kupiłam cykorię , ale nikomu nie smakowała, więc zaniechałam dalszych eksperymentów .... a fileta z pieczarkami lubię :)
jokam 2014-02-01
my z dziećmi baaardzo lubimy...
a mąż, mimo wielu lat w Brukseli spędzonych, jakoś nie przepada...