Zamiast cukru dalam syrop z agawy.
**************************
OD RAZU UPRZEDZAM ZE TO NIE ZAKALEC TYLKO Z AGAWA TAK WYGLADA.
450 g maki pszennej
lyzeczka proszku do piecznia
pol lyzeczki sody
pol lyzeczki soli
250 g miekkiego masla
400 g cukru (dalam syrop z agawy mniejsze pol szkl.)
zapach waniiliowy
zapach migdalowy
5 duzych jajek szkl. lekko cieplego mleka .
**********
TORTOWNICA Z TULEJKA 25 LUB 28 Cm.
Przesiac make ,proszek do pieczenia ,sode i sol do duzej miski.
Maslo ,zapachy i cukier w drugim naczyniu ukrecic na jednolita mase.Dodac jajka (po jednym)
Na malych obrotach ciagle ucierac dodawac stopniowo make na zmiane z mlekiem.
Wylozyc do formy .Piec przez okolo 50- 60 min( do suchego patyczka).w temp.180°C.Przez 10 min.nie wyjmowac ciasta musi troche ostygnac.
Ja dodatkowo dalam wisnie z kompotu
dodane na fotoforum:
danutaw 2014-03-20
Witaj Izo :)
Pyszności, coś dla mnie kochana, już się częstuję !!!)
Pozdrawiam wiosennie :)
danka1 2014-03-20
lubię ciasta z owocami
jmania 2014-03-20
wszystko Izo co robisz to dla Ciebie takie proste; Ty chyba nie potrzebujesz żadnych przepisów; pozdrawiam
slawa1 2014-03-20
Wypróbuję.To będzie moja trzecia babka.Mąż schrupie z przyjemnością.
Pozdrawiam cieplutko:)
ania03 2014-03-21
Pozdrawiam wiosennie:)***
misia51 2014-03-21
Miłego Wieczorku oraz cudownej nocki z pięknymi snami życzę ,Oraz udanego Weekendu w gronie rodziny życzę
wrobel3 2014-03-22
Witam w pierwszy weekend wiosny,
życzę dużo radości, a mało złości Izuniu ... ;-))