Ciasto: 125 g cukru,
1 torebka cukru waniliowego
250 g masla
szczypta soli
2jajka
pol kg maki
Wszystkie skladniki wlozyc do miski ,zagniesc (nie za dlugo).Na godz ,odlozyc do lodowki.
Wlozyc do formy ,nakluc widelcem ,piec 25 min w temp. 200 °C.
Ostudzic ,wyjac delikatnie z formy.
NA WIERZCH.
2 lyzki dzemu morelowego ,okolo 600 g owocow sezonowych.1 op .kremu tortowego gotowego
(dalam budyn)
Posmarowac ciasto dzemem morelowym ,na to krem i owoce.
Mozna zalac tezejaca galaretka .
Niewykorzystane ciasto rozwalkowac wyciac foremkami
wzory i piec 10 min w 200°C.
dodane na fotoforum:
rosa99 2014-05-24
Pyszności-miłego popołudnia życzę
stachs7 2014-05-24
Jeśli smakuje tak jak wygląda.to czapki z głów....Miłego popołudnia.
lenka42 2014-05-24
Masz Ty rękę Izo do tych pyszności-pozdrawiam
niusia1 2014-05-24
oj zjadłabym- pysznie wygląda;pozdrawiam weekendowo!
ania03 2014-05-24
Samo zdjęcie zachwycające:)
danutaw 2014-05-24
Witaj Izo...:)
Bajecznie wygląda to Twoje ciasto.., ja kawałeczek poproszę.., mniam:))